Evenementen

Vindicat organiseert de allervetste feesten en evenementen!

Door het hele jaar heen worden er ontzettend veel evenementen georganiseerd zodat er altijd leuke dingen beleefd kunnen worden. Geen enkel evenement is verplicht zodat je zelf kunt kiezen met wie en naar welk evenement wilt gaan. Alle evenementen worden door de leden zelf georganiseerd waardoor iedereen de kans krijgt om mee te helpen denken en bouwen. Naast de vele sportieve evenementen die georganiseerd worden door de sub-verenigingen worden onder andere de volgende evenementen jaarlijks georganiseerd:

Dit spectaculaire 3-daagse feest staat volledig in het thema van verkleden. De hele Sociëteit wordt onherkenbaar omgetoverd. Met elk jaar zo’n 15.000 bezoekers die vanuit het hele land naar Groningen komen is dit een van de grootste evenementen van Vindicat.

Voor één dag laten we de Kroeg achter ons, om ons te begeven naar een externe, geheime locatie waar in de buitenlucht een fantastisch feest los barst. Dit evenement staat in het teken van zon, strand en muziek. Afgelopen jaar vond dit evenement plaats in het Stadspark. Het thema van afgelopen Buitenspelen was ‘Throwback Thursday, time flies when you’re having fun’. Met spetterende optredens, van onder andere SBMG, swingende discohitjes, een prachtig decor en een stralende zon was dit een evenement om niet te vergeten. Nieuwsgierig geworden? Via deze link kun je de aftermovie bekijken! [AFTERMOVIE INVOEGEN]

Ieder jaar wordt er een boek, de Almanak, gemaakt door de Almanak commissie. In een Almanak staat een verslag van de gebeurtenissen op de vereniging van dat jaar. Het is een dik boek met stukjes en foto’s over alle jaarclubs, huizen, disputen en andere leuke dingen. De uitreiking gaat altijd gepaard met een groot feest.

De Kroegmusical doet jaarlijks vele monden openvallen: dit is hét moment waarop de leden van Vindicat laten zien welke talenten zij in huis hebben. Omringd door een mooi decor brengen dansers en musicalsterren een onvergetelijke voorstelling ten tonele. Dit is een spectaculaire avond die je niet mag missen!

Eén keer per jaar is er op een externe locatie een fantastisch gala, waar alle leden met hun date heen komen. Elke club organiseert een dagprogramma en een diner, om vervolgens tot in de vroege uurtjes te feesten op het gala.

De Sub3D is een 3-daags cultureel festival met onder andere cabaret, een talentenjacht, spetterende optredens van onder andere de Jaarband en een expositie van onze eigen leden. Het zijn drie dagen waarbij het talent van onze leden centraal staat en alle subverenigingen in de schijnwerpers staan. Alle culturele subverenigingen geven een borrel waardoor de leden kennis kunnen maken met alle culturele subverenigingen, zoals de toneelvereniging Tover en de streek bittergenootschappen, zoals Brabantia, Omlandia en Drenth. Afgelopen jaar stond de derde dag in het teken van de Stadjers. Er werden rondleidingen gegeven, er vond een kunstveiling voor het goede doel plaats, een Bingo middag voor ouderen en een borrel voor alle stadjers en studenten. De burgemeester van Groningen kleurde deze borrel in met een inspirerend verhaal.

Eén keer per jaar wordt er een sporttoernooi georganiseerd midden op de Grote Markt of op een terrein van onze sportverenigingen, waar leden hun sportieve kant kunnen laten zien. De meest uiteenlopende sporten worden uitgezet zodat iedereen zijn of haar talent de vrije loop kan laten. Aansluitend is er een groot eindfeest op de Sociëteit.

Eén maal per jaar wordt er voor de eerstejaars een vriendjes van vroeger-dag georganiseerd. Dit is een dag waar je je vriendjes/vriendinnetjes van thuis kunt laten zien wat voor een leuke tijd jij in Groningen beleeft!

Speciaal voor het Chique evenement werd ons dakterras omgetoverd tot een luxe paradijs. De mooiste jurkjes, pakken en hoeden werden uit de kast getrokken en leden konden genieten van een verse haring bij de viskar, een heerlijk sigaartje van de sigarenroller of een heerlijk glas rosé bij de wijnbar.

Tijdens de Landeweek wordt een land gedurende twee dagen onder de loep genomen. Overdag vinden er verschillende lezingen en optredens plaats en 's avonds is er een groot feest in het teken van een land.

Tijdens de KEI-week worden er, namens Vindicat, door heel Groningen allerlei activiteiten georganiseerd om kennis te maken met de vereniging. Door de gehele binnenstad kom je met de vereniging in aanmerking maar natuurlijk het beste op onze eigen Sociëteit. Hier worden elke dag activiteiten georganiseerd, de lekkerste lunches bereid, rondleidingen gegeven en de dikste feesten neergezet met de grote artiesten, zoals Dirtcaps en Dio. Dit alles om aankomende studenten kennis te laten maken met de vereniging! Op de voorpagina vand dze site staat het programma van de KEI-week 2016. Kom vooral een kijkje bij ons nemen, iedereen is welkom!

Meerdere keren per jaar wordt de Sociëteit omgetoverd tot een groot bruin café. Verschillende speciaal bieren, een live band en een gezellige rumoerige sfeer zorgen voor een heerlijke namiddag. Tijdens verschillende Grand-cafés biedt Vindicat een open podium aan leden met een muzikaal talent.

Het darttoernooi wat nog maar twee edities kent mag zich met meer dan 1200 bezoekers nu al rekenen tot een van de grootste darttoernooien van Nederland. Een afvaardiging van wereldbekende darters, finalisten van verschillende steden en een gigantisch publiek zorgen voor een onmisbare avond. Afgelopen jaar hebben Wayne Mardle, Dirk van Duijvenbode, Co Stompé en Jelle Klaasen Martiniplaza op zijn kop gezet.

Ieder jaar wordt er een symposium georganiseerd, waarbij oud-leden, die nu vooraanstaande posities bekleden, terugblikken op hun studententijd en dit koppelen aan hoe zij nu te werk gaan. Hier krijgt iedereen de mogelijkheid om zich in het verlengde van zijn of haar studie te ontwikkelen of te laten inspireren. Afgelopen Symposium stond in het teken van de ‘Roaring Twenties, voorbereid een nieuw en veelbewogen decennium in’. Toonaangevende sprekers, zoals Annemiek Fentener van Vlissingen, Onno Ruding en Frits Sissing, als dagvoorzitter, hebben onze leden geïnspireerd met hun interessante verhalen en hun ervaringen en levenslessen met ons gedeeld. Kijk op vindicatsymposium.nl voor meer informatie over dit evenement.