Huizencultuur

In één van onze 200+ huizen vind je altijd een plekje!

Vindicat staat bekend om de vele unieke Vindicathuizen, ook wel Corpshuizen genoemd, die midden in het centrum liggen. Hierdoor ontstaan vriendschappen voor het leven waar je veel bijzondere dingen mee meemaakt. De huizencultuur speelt een belangrijke en unieke rol bij Vindicat, dit is iets waarmee wij ons onderscheiden van alle andere verenigingen en Corpora.

Meer dan 200 corpshuizen op een centrale locatie

Na de Introductietijd begint voor alle eerstejaars het hospiteren bij de verschillende Corpshuizen die Vindicat rijk is. In deze vier dagen ga jij op zoek naar het huis dat echt bij jou past; groot, klein, gemengd of ongemengd, variërend van 5 tot 16 bewoners. Er zijn zoveel Vindicat huizen dat in de praktijk nagenoeg iedereen een plek vindt die bij hem of haar past! Eenmaal gevraagd ontdek je hoe hecht de huizen zijn en hoeveel je in huisverband doet: inkopen op de markt op huisavond, huisweekenden, evenementen op de kroeg, huizenhockeytoernooi, oudhuisgenotendagen, blinddatediners, kerstdiners en ga zo maar door. Aangezien veel studenten vaak ook in het weekend in Groningen blijven, zie je elkaar bijna elke dag van de week en leer je elkaar door en door kennen. De band die je met elkaar opbouwt, lijkt nog het meest op die van een familie, deels ook omdat er in elk huis leden uit verschillende jaren wonen.

Vindicat heeft door deze huizencultuur veel mooie panden tot haar beschikking voor een goede huurprijs. De gemiddelde huurprijs voor een kamer in een Vindicat huis bedraagt circa 330 euro. Over het algemeen liggen de prijzen flink onder de gemiddelde huurprijs in Groningen. Als je lid wordt, heb je dus heel gemakkelijk een kamer, en dat vaak voor een mooie prijs!