G.S.C Vindicat atque Polit

Vindicat is al meer dan 200 jaar dé studentenvereniging van Groningen!

Vindicat atque Polit is al 200 jaar een traditionele vereniging die met haar tijd mee gaat. In de zomer van 2015 hebben wij dit dan ook groots gevierd met een 14-daags Lustrumfeest. Met meer dan tweeduizend actieve leden is Vindicat de grootste en oudste studentenvereniging van Groningen en bevindt zij zich op de mooiste locatie van Groningen. Sinds maart 2014 hebben wij een gloednieuw pand aan de Grote Markt, pal naast de Martinitoren. Met een aantal prachtige grote zalen, drie balkons, een dakterras, een bruin café, twee discotheken en verschillende dinerzalen voldoet het pand volledig aan de huidige wensen van Vindicat. Hiernaast telt Vindicat 200 officiële corpshuizen, dus als jij lid wordt dan ga je als eerste opzoek naar een huis dat echt bij jou past: groot, klein, gemengd of ongemengd. Hierdoor zit er altijd een plekje voor jou bij!

Naast de dikste feesten die op de vereniging door leden worden georganiseerd, heeft Vindicat ook veel te bieden op het gebied van culturele en sportieve verbreding en ontplooiing. Vindicat kent meer dan 22 sport- en culturele subverenigingen waar je al je talenten kwijt kunt. Daarnaast zijn er rond de 50 commissies waarmee je op allerlei gebieden veel ervaring kunt opdoen.

Bij Vindicat wordt veel aandacht besteed aan studie, want studeren is natuurlijk prioriteit! Door een commissie speciaal gericht op studie wordt veel studieondersteuning geboden, voornamelijk bij eerste- en tweedejaars die hun BSA en Propedeuse moeten halen. Lees hierover meer onder het kopje ‘Studie’.

Wat Vindicat verder bijzonder maakt is de hechte substructuren die de vereniging kent. Zo bestaan er bijvoorbeeld meer dan 200 Vindicat huizen en maakt iedereen deel uit van een jaarclub. De vriendschappen die ontstaan uit huizen en jaarclubs blijken door de jaren heen ontzettend hecht. Dit sterke groepsgevoel zie je terug bij onze leden die elkaar overal opzoeken, of dit nou op de faculteit is of op vakantie. Niet alleen tijdens, maar ook ná je studententijd houd je een hechte band met Vindicat. Dat blijkt ook uit het aantal oud-leden dat elk weekend nog afreist naar Groningen om een avond Vindicat te herbeleven. Bij ons ontstaan vriendschappen voor het leven!