Vindicat & Studie

Lid zijn van Vindicat kan je studie een grote stap vooruit helpen!

Op Vindicat heeft studie prioriteit nummer één! Vindicat stimuleert op alle mogelijke manieren de studiemogelijkheden van haar leden: middels jaarlijkse Studyweeks en een Symposium, waar de grootste internationale bedrijven op af komen. De Academische Raad ondersteunt je tijdens je gehele studie d.m.v. samenvattingen, gratis tentamentrainingen, een samenwerking met studentcoach Wakker bij Bakker, studeerplekken op de Sociëteit en meer. Gemiddeld ligt het percentage van onze eerstejaarsleden die zijn BSA haalt hoger dan het gemiddelde van de Hogeschool en de Universiteit. Vindicat is hierdoor geen belem¬mering maar juist een toevoeging op je studie. Ook bieden wij sinds dit jaar een BSA garantie aan onze eerstejaars aan, omdat wij erop vertrouwen dat al onze leden hun BSA halen.

Om in te spelen op de toenemende studiedruk heeft Vindicat een aantal jaar geleden een studiecommissie, de Academische Raad, opgericht. De Academische Raad biedt studieondersteuning aan voor eerstejaars en helpt jou om je BSA in je eerste jaar te halen! Naast Studyweeks, studiegidsen, verschillende contactpersonen en commissies met puntenvereisten, heeft Vindicat vanaf dit jaar zelfs de BSA-garantie ingevoerd. Hieronder kun je meer lezen over studieondersteuning vanuit Vindicat en de BSA-garantie. Het percentage Vindicat leden dat haar BSA haalt, ligt hoger dan het gemiddelde van de Hogeschool en de Universiteit.

Vindicat Studyweek

Meerdere keren per jaar organiseert de Academische Raad de Vindicat Studyweek op de Sociëteit. Je hebt dan de mogelijkheid om de drukke universiteitsbibliotheek te ontvluchten en rustig te studeren. Voor een paar euro kan er een broodje worden gekocht zodat je meteen weer door kan. Er worden samenvattingen en energydrankjes uitgedeeld zodat jij zo goed mogelijk kan studeren en uiteindelijk je tentamens kan halen!

Kortingen en zelfs gratis tentamentrainingen

Vindicat werkt samen met een bijlesinstituut. Tijdens de vier tentamenperiodes van het jaar heb je de mogelijkheid om van sommige vakken een gratis tentamencursus te volgen. Gedurende het hele jaar volg je als Vindicat-lid standaard tegen gereduceerd tarief bijlescursussen. Ook kan je als eerstejaars meedoen aan acties waarmee je kans maakt op onder andere een jaar lang of zelfs je leven lang gratis tentamentrainingen.

Samenvattingen

Op www.vindicat.nl vind je van elke studie samenvattingen en oefententamens, die je kunnen helpen bij het voorbereiden van je tentamen.

BSA-garantie

Aan de Rijksuniversiteit Groningen en de Hanzehogeschool word je geacht in je eerste jaar minimaal 45 van de 60 punten te halen, dit heet een BSA (bindend studieadvies). Als je 60 punten hebt gehaald dan ontvang jij je Propedeuse, ook wel je P genoemd. Als je minimaal 45 punten hebt behaald, krijg je een positief studieadvies en kun je verdergaan naar het volgende studiejaar. Het aantal leden dat haar BSA haalt is hoger dan het gemiddelde van de Universiteit en Hogeschool. Omdat de druk om je BSA te halen meer en meer toeneemt wil Vindicat beginnende studenten extra stimuleren. Vanaf dit jaar wordt namelijk de BSA-garantie geïntroduceerd. Dit houdt in dat je de contributie voor de vereniging terugkrijgt wanneer het je, ondanks jouw volle inzet, niet lukt om je BSA te halen.

Studiegidsen

Tijdens de Introductietijd van Vindicat krijgt iedereen een studiegids met alle informatie over jouw studie. In deze studiegids staan allerlei zaken zoals: welke colleges belangrijk zijn, hoe de site van de universiteit werkt en hoe je het beste kunt studeren voor een vak. Deze gids is gemaakt door ouderejaars die de meeste vakken al gevolgd hebben en zo hun ervaring met het vak kunnen delen. Ook heeft de desbetreffende studieadviseur enkele praktische tips opgeschreven.

Recruitmentdiners

Meerdere keren in het jaar worden er recruitmentdiners met uiteenlopende bedrijven georganiseerd. Meestal doe je hieraan mee vanaf je derde jaar. Ook op deze manier bereid je je vast voor op je toekomst!

Contactpersonen

Tijdens de introductietijd vindt er een interfacultaire dag plaats waarbij je van een ouderejaars van je studie uitleg krijgt over je studie. Niet alleen op deze dag, maar gedurende het hele jaar is deze ouderejaars jouw contactpersoon. Bij hem of haar kun je altijd terecht voor studie gerelateerde zaken en hoef je niet het wiel opnieuw uit te vinden. Dit kan onder andere via Facebook, waar per studie een pagina is gemaakt waarop je al je vragen kunt stellen en je je informatie kan uitwisselen met medestudenten. Als je hiernaast nog graag extra bijles wilt, kun je de Academische Raad mailen en koppelen wij jou aan een ouderejaars die jou bijles kan geven!

Puntenvereiste voor commissies

Als je commissiewerk op onze vereniging wilt doen, is er een minimaal puntenvereiste nodig. Zo willen wij stimuleren dat je alleen iets mag doen, als je ook goed loopt met je studie. Omdat commissies niet alleen erg leuk zijn maar ook zorgen voor een brede ontwikkeling kan iedereen zich met dit systeem ontplooien op allerlei verschillende vlakken. Een jaar onderdeel uit maken van het bestuur van een sportvereniging, een groot evenement organiseren of liever een commissie die aansluit bij je studie? Voor iedereen is er de mogelijkheid om zich te ontwikkelen. Zie deze link voor een kleine greep uit de ruim 50 commissies die Vindicat rijk is.

Kortom, Vindicat en de Academische Raad doen er alles aan om feesten en studeren voor iedereen van Vindicat zo goed mogelijk samen te laten gaan. Met onze hulp wordt het halen van je BSA makkelijker en haal je alles uit je studietijd!